Opportunities

Eksperimentalno delo v fizikalnem laboratoriju je lahko vznemirljiva in koristna izkušnja za študente. Omogoča vam, da v živo opazujete fizikalne principe, pridobite praktične izkušnje z najsodobnejšo opremo in delate na projektih, ki imajo vpliv na vsakdanje življenje.

V laboratoriju boste imeli priložnost sodelovati s kolegi študenti, delati z izkušenimi raziskovalci in razvijati dragocene veščine, kot so reševanje problemov, kritično razmišljanje in analiza podatkov. Prav tako boste imeli priložnost prispevati k napredku znanja na področju fizike mehke snovi z izvajanjem izvirnih raziskav in objavo svojih ugotovitev. Ne glede na to, ali vas zanima raziskovanje temeljnih naravnih zakonov ali uporaba fizike za reševanje praktičnih problemov, vam lahko eksperimentalni fizikalni laboratorij ponudi ogromno priložnosti za učenje in karierno rast.

Nekaj predlogov raziskovalnih tem (magistrsko delo, zaključna naloga, praksa, študentsko delo) je navedenih spodaj, seveda so možne tudi vaše lastne ideje:

Možno je tudi mentorstvo pri seminarjih 1. in 2. bolonjske stopnje na različne teme.

Vabljeni na obisk v laboratorij – nahaja se v pritličju zgradbe matematike (Jadranska 21), sobi P16 in P17.

Več informacij: natan.osterman@fmf.uni-lj.si.